Edhuca Mexico
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
VZW naar Mexicaans model
Kleine NGO gedomicilieerd in Queretaro – Mexico,
hoofdstad van de deelstaat Queretaro(800.000 inwoners, de vroegere hoofdstad van Mexico)

Doel van de vzw.

Bijdragen tot de opbouw van een dagelijkse cultuur van respect en verbetering van de mensenrechten en het milieu in het dagelijkse leven van de Mexicaanse bevolking via onderwijs en vormingswerk.

Hoe werkt Edhuca?

Hoofdzakelijk via intensief cursuswerk (meestal meerdere dagen) voor leerkrachten en personen die instaan voor groepen. Gewoonlijk zijn het groepen tussen 25 en 40 personen en wordt er op een heel actieve en ludieke manier gewerkt om te sensibiliseren en te motiveren. De cursussen zijn heel praktisch en speciaal aangepast aan elke doelgroep. Deelnemers zijn meestal heel enthousiast en persoonlijk getroffen en hebben toegang tot meerdere didactische materialen.

De werking omvat tientallen cursussen per jaar voor meer dan duizend leerkrachten en mensen die met groepen werken in normaalscholen, sociale bewegingen en parochies.
Naar die meerdaagse cursussen komen steeds nieuwe mensen, maar ook “ oud-leerlingen “ die willen bijleren, vroeger opgedane kennis opfrissen en testen aan de bevindingen van andere cursisten. Sommigen komen zelfs meer dan vijf maal. Uit deze laatste enthousiaste groep worden mogelijke “vermenigvuldigers” gezocht en opgeleid die op hun beurt onze basiscursussen kunnen aanpassen en geven in hun school of beweging. Sinds 2009 wordt er intens gewerkt om groepjes vermenigvuldigers te vormen in Guatemala en Costa Rica.
Al spelend leren

Jarenlang bestudeerde Frans Limpens allerlei spelmethodes en daaruit ontstond een reeks spellen die moeten leiden tot vreedzaam oplossen van conflictsituaties. De inzet is voornamelijk leren samenwerken in plaats van concurrentie op te wekken.

Vanaf 2009 verspreidt Edhuca een DVD met meer dan 1.600 coöperatieve spelen met begeleidende teksten (groepsactiviteiten gericht op onderwijs en vorming). Deze CD's worden spotgoedkoop of gratis verdeeld.

In samenwerking met de ministeries van Onderwijs van meerdere deelstaten worden cursusboeken op grote schaal verspreid met doe-gedeelten voor de leerlingen en achtergrondinformatie voor de leerkracht in de school. Momenteel worden er veel cursussen gegeven aan kandidaat leraren lichamelijke opvoeding omdat in sportmiddens veel macho gedrag de gezonde competitiegeest bederft.
Middelen van bestaan

  • De cursisten betalen een kleine bijdrage als deelname in de organisatie van de cursus.
  • Bij gelegenheid kunnen cursusboeken verkocht worden waarop eveneens een beperkte winst gemaakt wordt.
  • Steun door de stad Aalst via Casa Del Mundo.
  • Jarenlange steun door de vele vrienden en weldoeners voornamelijk uit het Aalsterse.
  • Sporadische steun uit activiteiten die in België worden georganiseerd en de verkoop van Artisanale voorwerpen uit Mexico.
  • Steun via Edhuca Aalst
Adres:
Edhuca p.a. Frans Limpens
Plaza de San Zeferino 234
Col. Plazas del Sol
Segunda Seccion
76099 QRO
Queretaro
Mexico

Tel. of fax:
00 52 442 / 2233514
e-mail:
franslimpens@yahoo.com.au

educationycap@yahoo.com.mx
website:
http://edhucamexico.blogspot.com
Facebook:
klik hier voor de facebookpagina

Indien je wil kan je hier ook steeds ons privacybeleid nakijken.Klik op de onderstaande link

Privacybeleid